چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور
سرخط خبرها

ماجرای نامه معاون اول رئیس‌جمهور به وزیر بهداشت| شرایط دارو خیلی بد شده است

  • کد خبر: ۱۰۶۷۶۴
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۷
ماجرای نامه معاون اول رئیس‌جمهور به وزیر بهداشت| شرایط دارو خیلی بد شده است
معاون اول رئیس جمهور، در نامه‌ای به وزیر بهداشت، نسبت به جو حاکم بر حوزه دارو ابراز نگرانی کرده و خواستار رسیدگی به این موضوع شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، این روزها بازار دارویی کشور به دلیل مشکلات ارزی و مالی تولیدکنندگان دارو، در شرایط سختی به سر می‌برد. به طوری که دست‌اندرکاران صنعت دارو نسبت به اوضاع تولید و تأمین دارو، ابراز نگرانی می‌کنند.

در همین حال، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور نیز در نامه‌ای به بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، جو دارو را خیلی بد توصیف کرده و خواستار رسیدگی به این موضوع شده است.

اما، وزیر بهداشت، هر گونه مشکل در تأمین دارو را رد کرد و گفت: در کشور مشکل گرانی دارو نداریم. با توجه به تأمین ارز برای مواد اولیه و دارو، تولید داخلی دارو تقویت می‌شود. در مورد داروهای ضروری، هیچ مشکلی نداریم و شاید در مورد مکمل‌های تقویتی خارجی که دارای مشابه داخلی هستند، مشکلاتی وجود داشته باشد اما در داروهای تولید داخل که نیازی به واردات مشابه خارجی آن نیست، مشکلی نداریم.

وی افزود: برخی بیماران مزمن مرتباً از دارو استفاده می‌کنند اما برخی بیماران، در مقطعی ممکن است نیاز به دارو داشته باشند. یکی از طرح‌های ما برای بیمارانی که همواره نیاز به دارو دارند، ارسال دارو به درب منزل آنها است، تا دچار زحمت و مشکل نشوند.

این در حالی است که دست‌اندرکاران صنعت داروسازی کشور، بر خلاف اظهارات وزیر بهداشت، نگران آینده صنعت هستند و نسبت به خطر ورشکستگی شرکت‌های دارویی کشور هشدار داده‌اند.

به طوری که الیاس کهزادی عضو سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، به وضعیت بحرانی شرکت‌های داروسازی اشاره کرد و گفت: طی چند سال گذشته هزینه‌های دستمزد و سربار با تورم متوسط ۴۵ درصدی افزایش یافته است. بهای خرید مواد اولیه نیز در این سال‌ها مجموعاً حدود ۸ تا ۹ برابر شده است. این در حالی است که قیمت فروش محصولات دارویی با نسبتی بسیار پایین‌تر رشد کرده و در نتیجه عملکرد شرکت‌های تولیدکننده دارو به مرز زیان دهی رسیده است.

وی به تبعات عدم اصلاح قیمت دارو اشاره کرد و افزود: به ازای هر روز تأخیر در اصلاح نرخ فروش دارو، صنعت صدمه جدی‌تری می‌بیند که این صدمات شامل مواردی مانند ضعیف شدن شرکت‌ها، ورشکستگی بسیاری از شرکت‌ها و نهایتاً خروج سرمایه از صنعت توسط سرمایه‌گذاران خواهد بود.

در همین حال، محمدمهدی حقوقی فعال صنعت دارو، با عنوان این مطلب که نشانه‌های زیان‌دهی تولید دارو در شرکت‌های داروسازی کشور از سال گذشته نمایان شده است، تاکید کرد: داده‌های آماری نشان می‌دهد اگر اصلاح قیمت در مورد اقلام دارویی صورت نگیرد، شرکت‌های دارویی زیان ده خواهند شد. با این وضعیت تنها زمانی که اصلاح و افزایش نرخ دارو به بیش از ۳۰ درصد برسد می‌توانیم انتظار حاشیه سود برای شرکت‌های داروسازی داشته باشیم.

وی افزود: اگر برای حل مشکلات اقتصادی شرکت‌های دارویی اقدامی نشود، دولت در آینده نزدیک مجبور می‌شود همان ارزی را که باید به شرکت‌های داروسازی داخلی برای واردات ماده موثره و تولید همه اقلام دارویی مورد نیاز کشور اختصاص می‌داد، صرف واردات بخش کوچکی از نیاز دارویی کشور کند.

محمدعلی محسنی بندپی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که وزارت بهداشت ادعا می‌کند دارو گران نشده و برخی از مسئولان هم گرانی دارو را در ارتباط با موضوع حذف ارز دولتی نمی‌دانند، گفت: در این میان مردم به ویژه بیماران تاوان گرانی دارو را می‌دهند.

وی افزود: حقیقت ماجرا اینجا است که داروها گران شده و این گرانی و تورم را می‌توان با پوست و گوشت خود لمس کرد.

در همین حال، بهرام دارایی رئیس سازمان غذا و دارو، مدعی شده است که افزایش قیمت دارو در سال ۱۴۰۰ به خاطر رشد هزینه‌های تولید بوده ولی بسیار کمتر از تورم عمومی جامعه بوده است.

وی با عنوان این مطلب که تغییر قیمت برخی اقلام دارویی ناشی از تغییر قیمت ارز بوده است، ادامه داد: در یک مقطعی مثل ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ ارز به دارو تعلق نگرفت، یا در مقطعی به دلیل محدودیت منابع ارزی، ارز نیمایی به دارو تعلق گرفت.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در مقطعی مانند ۶ ماهه دوم ۱۴۰۰ ارز ترجیحی به دارو با تأخیر چند ماهه اختصاص پیدا کرد، گفت: در مقطعی به دلیل محدودیت منابع ارز ترجیحی، برای جلوگیری از کمبود دارو از منابع ارز نیمایی استفاده شد.

در هر صورت، اوضاع بازار دارویی کشور که شامل تولید و تأمین دارو می‌شود، خیلی خوب نیست و همین موضوع باعث شده تا معاون اول رئیس جمهور نیز از وزیر بهداشت بخواهد به این موضوع رسیدگی کند.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->